onsdag 17. oktober 2012

4. Lue!

Tiden flyr når man har det gøy, og når man har det hektisk. 
Sistnevnte er grunnen til at det er lenge siden sist innlegg. 
Det har blitt lenger tid enn jeg hadde planlagt, jeg skal prøve å få til minst et innlegg i uka, men vi få nå sjå hvordan det går...

Lua er omsider ferdig! Den er laget til en prinsesse, og det er ikke henne:



... og i alle fall ikke til henne!

Men som du sikkert ser er lua veldig tøyelig. Jeg var veldig spent på størrelsen, men ser jo at den vil passe godt til en i mellom dukkestørrelse og voksenstørrelse.

Lua er strikket i garnet Baby Merino fra Gjestal i farge 840 (melert i rødt, rosa og korall). Pent og billig garn som selges hos Nille, og som er godt å strikke med!

Oppskriften er hentet fra Familiens Strikkebok fra august 2012, men med noen modifikasjoner. Det er egentlig en lue med mariusmønster, men det egnet seg ikke med dette garnet. Lua er strikket i størrelse 2-4 år.

Lua er pyntet med dusk, et hjerte og tre striper, men de kommer ikke så godt fram på bildet.


Oppskrift:
 Legg opp 144 m på rundpinne 2,5. Strikk 2 cm vrangbord rundt med 2r og 2vr.  Strikk glattstrikk videre og lag stripe etter ønsket lengde ved å strikke to runder vrangt. Hjertet er strikket med vrange masker på glattstrikk etter egen tegning. Når du har strikket ca 18cm glattstrikk feller du ved å strikke 2sm omg rundt. Strikk så 2 omg uten felling. Str 2 m sm omg rundt. Trekk m sammen og fest tråden godt. Dusken er ca 5cm i diameter og sys på til slutt. 

Øreklaffer: Legg opp 20 m på pinne 2,5. Glattstrikk 2,5 cm med 1 r kantm på hver side. Etter 2,5 cm strikkes fra r siden slik: *1r, 1 m løst av, 1 r, trekk den løse over, 14 r, 2sm, 1r*. Gjenta fra *-* annenhver p med 2 m mindre mellom fellingene til det gjenstår 4 m. Fell av. Strikk den andre øreklaffen på tilsvarende måte. Tvinn to like lange tråder som du trekker gjennom  nederst på hver klaff. Sy klaffene til luen under vr-borden med ca 10 cm avstand til hverandre midt bak.


-C

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar